Αποχωρεί (προσωρινά) από την Μπάρσα ο Λι

Ο νεαρός Νοτιοκορεάτης δεν έχει το χρόνο συμμετοχής που θα επιθυμούσε στην Κ-19 της Μπαρσελόνα και γι’αυτόν το λόγο, είναι πιθανό να δοθεί δανεικός την επόμενη σεζόν, προκειμένου να πάρει περισσότερα παιχνίδια στα πόδια του.

Την Παρασκευή (06/01) ο Σέουνγκ Γου Λι θα γίνει 19 ετών και, σύμφωνα με το συμβόλαιό του, τη σεζόν 2017-18 θα προβιβαστεί στην Μπάρσα Β. Όμως με δεδομένο τη βελτίωσή του αυτή τη χρονιά, το περιβάλλον του ήδη έχει αρχίσει να σκέφτεται πως η καλύτερη λύση θα ήταν ένας δανεισμός. Πιθανότατα σε Γερμανία ή Ολλανδία.

Ο Λι έχει γίνει είδωλο στη χώρα του και τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν συνεχώς πάνω του. Ωστόσο, η τεράστια αυτή προβολή μάλλον κακό του έχει κάνει παρά καλό, αφού σε τέτοια ηλικία δεν είναι σε θέση να εκπληρώσει τις προσδοκίες.

Ένας ακόμα λόγος που το περιβάλλον του 19χρονου θέλει απ’τον ίδιο να αποχωρήσει έστω και προσωρινά από την Μπάρσα, είναι ότι δεν βρίσκεται στα βασικά πλάνα του Γκάμπρι στη Χουβενίλ Α’. Για παράδειγμα, στα δύο σπουδαία παιχνίδια με τη Μάντσεστερ Σίτι για το UEFA Youth League ο μικρός έμεινε στον πάγκο. Γεγονός που τον εκνεύρισε και τον οδήγησε σε ενέργειες όπως αυτή απέναντι στην Κορνεγιά, όπου κι αποβλήθηκε.

Επί προσθέτως, αν υπολογίσει κανείς ότι εξ’αιτίας του διαστήματος που έλειψε από τους αγωνιστικούς χώρους λόγω της τιμωρίας από τη FIFA, ο Λι δεν έχει και την καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση, ενώ και στο ένας εναντίον ενός, παρουσιάζει προβλήματα. Κάτι που θα τον δυσκολέψει αν αγωνιστεί με την Μπάρσα Β στην τρίτη ή τη δεύτερη κατηγορία (ανάλογα με το αν ανέβει ή όχι η ομάδα) .

Από την πλευρά της η Μπαρσελόνα δεν έχει μείνει ικανοποιημένη από την εξέλιξη του Ασιάτη ποδοσφαιριστή, όμως σε καμία περίπτωση δεν σκέφτεται να τον δώσει με κανονική μεταγραφή, παρά μόνο ως δανεικό.

Αν τελικά ο Λι προβιβαστεί και μείνει στην Μπάρσα Β, τότε η ρήτρα του συμβολαίου του θα αυξηθεί από τα τρία στα δώδεκα εκατομμύρια ευρώ.

Βέβαια, ο ίδιος ο Λι δεν έχει πρόθεση να αποχωρήσει καθώς όνειρό του είναι να πετύχει με τη φανέλα της Μπαρσελόνα και φοβάται πως αν δοθεί δανεικός, ίσως δεν επιστρέψει ποτέ στη Βαρκελώνη για να αγωνιστεί με την πρώτη ομάδα. Όμως μέχρι την επόμενη σεζόν απομένει μεγάλο χρονικό διάστημα και τα πάντα μπορούν να αλλάξουν στην περίπτωση του νεαρού ποδοσφαιριστή.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.