«Τους κουράσαμε στην αρχή, «χτυπήσαμε» μετά»

Ο Λουίς Ενρίκε εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του στο «Κορνεγιά Ελ Πρατ», τονίζοντας πως «διαβάσαμε καλά το παιχνίδι»

Ο Λουίς Ενρίκε εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα όσα είδε από την ομάδα του στο χορτάρι του «Κορνεγιά Ελ Πρατ» στο τοπικό ντέρμπι με την Εσπανιόλ. Ο Αστουριανός τόνισε πως «έχουμε δυο ξεκάθαρους στόχους και θέλαμε να παλέψουμε για αυτούς μέχρι το τέλος». Αναφορικά με το πως κύλησε το ματς εξήγησε πως «χρειαζόμασταν έναν υψηλό ρυθμό για να κουράσουμε τον αντίπαλο και αυτό κάναμε. Χωρίς ένα πρώτο ημίχρονο όπως αυτό που κάναμε δεν θα υπήρχε το δεύτερο με περισσότερους χώρους και ευκαιρίες».

Για να γίνει αυτό, ο Ενρίκε θεωρεί πως είναι απαραίτητο «να παίζεις με τον ρυθμό που παίξαμε, με αυτή την ένταση, εξαντλώντας έναν αντίπαλο που πιέζει πολύ καλά. Είχαμε υψηλό ρυθμό απ’την αρχή, ήταν απαραίτητο, είμαι ικανοποιημένος από το παιχνίδι της ομάδας σε όλο το εννενηντάλεπτο, ακόμα και απ’το πρώτο ημίχρονο».

Η πίεση της Εσπανιόλ, που δυσκόλεψε το τρανζίσιον της Μπάρσα στο πρώτο ημίχρονο, δεν εξέπληξε τον Αστουριανό τεχνικό. «Ξέραμε πως θα δεχόμασταν πίεση και είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις πως να την ξεπεράσεις, είχαμε διαβάσει καλά το παιχνίδι».

Επιπλέον, ξεχώρισε την καλή αμυντική συμπεριφορά της ομάδας: «Για να ανταπεξέλθεις σε τέτοιου είδους ματς, είτε είσαι δυνατός στην άμυνα, είτε δεν έχεις και πάρα πολλή δουλειά στο συγκεκριμένο κομμάτι. Η ομάδα δούλεψε καλά σε αυτόν τον τομέα».

Όσον αφορά την κόπωση και τη διαχείριση του ρόστερ, δήλωσε πως «είχαμε περισσότερους ξεκούραστους παίκτες από τον αντίπαλο, πιστεύω πως ο αντίπαλος είχε μόνο έναν παίκτη που δεν έπαιξε ξανά μέσα σε τρείς μέρες. Ξέραμε πως αν διατηρούσαμε έναν υψηλό ρυθμό θα είχαμε περισσότερες πιθανότητες. Η ομάδα έδειξε ωριμότητα για να διακρίνει τις ανάγκες του παιχνιδιού σε κάθε στιγμή».

Αναφορικά με τα υβριστικά συνθήματα που ακούστηκαν για μια ακόμα φορά από τις εξέδρες ανέφερε πως «θέλω να μιλήσω μόνο για το αθλητικό κομμάτι» και αναφορικά με τον Λουίς Σουάρες είπε πως «δεν με είχε ανησυχήσει καθόλου το γεγοός ότι είχε να σκοράρει για κάποια ματς, δεν μπορούμε να κρίνουμε έναν παίκτη μόνο από τα γκολ που βάζει. Ο Σουάρες δίνει πολλά περισσότερα στην ομάδα και έτσι κι αλλιώς ξέρουμε πως αυτός και τα γκολ πάνε ‘πακέτο’».

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.