Η ανανέωση του Μέσι δεν είναι κλεισμένη

Άρθρο του Τζουσέπ Μαρία Κασανόβας στην εφημερίδα «Sport»

Θα συμφωνήσετε μαζί μας, αγαπητοί αναγνώστες, ότι συμβαίνει κάτι ασυνήθιστο με την ανανέωση του Μέσι. Από πριν από το καλοκαίρι μας διαβεβαιώνουν ότι υπάρχει συμφωνία, ότι είναι μόνο υπόθεση υπογραφής του συμβολαίου και του να γίνει η αντίστοιχη φωτογραφία. Παρ’ όλα αυτά, οι μήνες περνούν και η σιωπή αρχίζει να είναι ύποπτη και ανησυχητική.

Πηγές του συλλόγου διαβεβαιώνουν ότι αυτή την σεζόν εισπράττει ήδη το νέο συμβόλαιο και μάλιστα συζητείται ότι πήρε μπροστά 50 εκατομμύρια ως πριμ υπογραφής. Ο πατέρας, Χόρχε Μέσι, υπέγραψε τα δικαιώματα εικόνας, ο αδελφός Ροδρίγο υπέγραψε την οικονομική συμφωνία με το Ίδρυμα, αλλά η υπογραφή του εργασιακού συμβολαίου από πλευράς του παίκτη, μέχρι σήμερα, είναι ένα ανεξιχνίαστο μυστήριο. Θα προσπαθήσουμε να το αποκρυπτογραφήσουμε.

Η ανανέωση του Μέσι μπορεί να μετατραπεί στο παραμύθι της γαλατού, μιας από τις πιο γνωστές ιστορίες του Φέλιξ Σαμανιέγο. Τόσο πολύ που πηγαίνει η στάμνα στην πηγή, υπάρχει το ρίσκο να την σπάσει εν τέλει.

Με άλλα λόγια, η επιθυμία του να βγάλει το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος από την θεωρητικά τελευταία ανανέωση με την Μπάρσα, προκαλεί το ότι η υπογραφή του συμβολαίου καθυστερεί, αν και καμία από τις δύο πλευρές, και αυτό είναι ξεκάθαρο, δεν θέλει να σπάσει τις διαπραγματεύσεις.

Είναι ένα οικονομικό μπρα ντε φερ στο οποίο η Μπάρσα ρισκάρει πολλά περισσότερα από τον Μέσι και έχει να χάσει περισσότερα. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι αν συνεχιστεί η τωρινή κατάσταση, από την 1η Ιανουαρίου του 2018 – σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIFA – ο παίκτης θα ήταν σε θέση να διαπραγματευτεί το μέλλον του με τον σύλλογο που θέλει, αφού το συμβόλαιό του με την Μπάρσα λήγει στις 30 Ιουνίου.

Και δεν ξεφεύγει από κανέναν ότι αν ο Αργεντινός αστέρας δεν ανανεώσει και φύγει με την ελευθέρας στην τσέπη, το πριμ μεταγραφής που θα μπορούσε να δεχθεί μπορεί να φτάσει στο ποσό που πλήρωσε η Παρί Σεν Ζερμέν για τον Νεϊμάρ στην Μπάρσα.

Αυτό το ξέρει πολύ καλά ο πατέρας και μάνατζερ του, Χόρχε Μέσι, ο οποίος αυτές τις ημέρες, κατά σύμπτωση, βρίσκεται στην Βαρκελώνη. Ο Μέσι δεν θέλει να φύγει από την Μπάρσα, ζει ευτυχισμένος στο Καστελδεφέλς και έχει τις επιχειρήσεις του επικεντρωμένες στην Βαρκελώνη, αλλά θέλει να του πληρώσουν για την ανανέωσή του ένα σημαντικό πριμ όπως ποτέ δεν εισέπραξε μέχρι σήμερα.

Η «επιχείρηση Νεϊμάρ» τους άφησε με τα μάτια ανοιχτά και τις κεραίες συνδεδεμένες. Το περιβάλλον του παίκτη ξέρει ότι ο Μέσι είναι ο απαραίτητος ποδοσφαιριστής που κρατάει την ομάδα. Χωρίς τον Λέο, η Μπάρσα θα έμενε χωρίς ηγέτη και με ένα τεράστιο κενό. Αυτό είναι το δυνατό επιχείρημα που έχει ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο την ώρα που θέλει να εκτιμηθεί ανάλογα.

Βλέποντας πως είναι η κατάσταση η Μπάρσα, για να αποφύγει φήμες και ρίσκα, μοιάζει υποχρεωμένη να κλείσει το συμβόλαιο του Μέσι πριν από 1η Ιανουαρίου του 2018. Δεν θέλουμε ούτε να σκεφτούμε την πιθανότητα να μην υπάρξει συμφωνία και ο παίκτης να ενδέχεται να φύγει από την Μπάρσα στις 30 Ιουνίου και με την ελευθέρας στην τσέπη.

Για τον παίκτη θα μπορούσε να είναι μια μεγάλη συμφωνία, αφού υπάρχουν αρκετοί σύλλογοι που θα μπορούσαν να του πληρώσουν ένα σούπερ πριμ μεταγραφής. Από την άλλη, για την Μπάρσα θα ήταν μια τραγωδία να φύγει ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο.

Μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο, ο σύλλογος πρέπει να ξεκαθαρίσει ότι οφείλει να εκτιμήσει την αφοσίωσή του στην Μπάρσα και την απόλυτη προσφορά του για τόσα πολλά χρόνια. Ο Μέσι είναι ένας εξαιρετικός παίκτης που αξίζει εξαιρετικής αντιμετώπισης και, άρα, ενός εξαιρετικού συμβολαίου.

2 Σχόλια

 1. το αρθρο δεν το διαβασα, βαρθολομαιε τελειωνε ανανεωσε, γιατι βλεπω να μετοικιζω στην καταλωνια

  • petros (πρώην GOUBA) on 12 Νοεμβρίου 2017 at 11:18 ΜΜ
  • Απάντηση

  Δεν ξέρω εάν είναι η ανάγκη μου να βλέπω νέους «ήρωες», αλλά θεωρώ ότι ο Μέσι είναι ό,τι καλύτερο έχουμε δει ever. Προκαταβολικά, λέω, ότι είμαι φίλος της Αργεντινής και οπαδός της πολιτισμικής και ποδοσφαιρικής κουλτούρας της. Πριν εμφανιστεί ο Λέο, εννοείται ότι στη συνείδηση και στην καρδιά μου την πρωτοκαθεδρία κατείχε ο Ντιεγκίτο.

  ΟΚ είμαστε Μπάρσα πολύ πριν από το 2004 όπου πάτησε για πρώτη φορά χορτάρι ο κοντός σε επίσημο παιχνίδι. Αλλά, ναι. Όσο κι αν ακούγεται άκυρο, αυτή τη στιγμή τα δύο brand (Μπάρσα και Μέσι) βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο, εκπέμπουν την ίδια λάμψη. Για να μην πω, δηλαδή, ότι συχνά ο Λέο επισκιάζει ακόμη και το μέγεθος της ομάδας.

  Θέλω να πιστεύω ότι δεν είμαι προσωπολάτρης. Ούτε, βεβαίως, θα πάψω να παρακολουθώ στενά τα του συλλόγου, αν φύγει ο Μέσι. Όμως, αν συμβεί το απευκταίο, -δεν ξέρω ρε παιδιά-, θα ψυχρανθώ μέχρι εκεί που δεν παίρνει.

  Δεν είναι μια οποιαδήποτε περίπτωση ο Μέσι…

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.