«Το να μην παίζω, κάποιες φορές είναι το καλύτερο» (video)

Ο ώριμος Λιονέλ Μέσι παραδέχεται ότι χρειάζεται ξεκούραση, ενώ κατανοεί την επιθυμία του Χαβιέρ Μασεράνο για αποχώρηση από την Μπάρσα

Στα τριάντα του χρόνια, ο Λιονέλ Μέσι δείχνει πλέον πιο ώριμος από ποτέ, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου, όπως επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του στο αργεντίνικο δίκτυο «TyC Sports». Διαβάστε τα πιο ενδιαφέροντα απ’ όσα δήλωσε ο Αργεντινός παικταράς της Μπάρσα!

Για την (απαραίτητη) ξεκούραση: «Κατάλαβα ότι η σεζόν είναι μεγάλη σε διάρκεια, ότι υπάρχουν στιγμές της σεζόν που είναι πιο σκληρές από άλλες, γιατί τα χρόνια περνούν και σήμερα το σώμα ταλαιπωρείται από τα πολλά παιχνίδια. Κατάλαβα ότι το να μην παίζω, κάποιες φορές είναι το καλύτερο».

– Για τον τρόπο παιχνιδιού του: «Προσπαθώ να προλαβαίνω την φάση, κάθε φορά υπάρχει λιγότερος χρόνος για να παίξεις ή να σκεφτείς μέσα στο γήπεδο, γι’ αυτό προσπαθώ να έχω αυτή την διορατικότητα για να δω από που μπορώ να μπω».

Για τον Χαβιέρ Μασεράνο: «Δεν πρόκειται να πω τι μου έχει πει, αλλά καταλαβαίνω αν φύγει, θέλει να παίζει περισσότερο. Το πιο όμορφο είναι να παίζεις και να απολαύσεις τους αγώνες και εκείνος βλέπει ότι δεν έχει λεπτά συμμετοχής».

– Για την Αργεντινή στο Παγκόσμιο Κύπελλο: «Περάσαμε από μια φάση που ήταν δύσκολη, αλλά κατά διαστήματα είχαμε καλό πρόσωπο και αυτό φάνηκε. Αλλά είναι αλήθεια ότι πρέπει να βελτιωθούμε αν θέλουμε να διεκδικήσουμε το Μουντιάλ. Όπως είμαστε τώρα, δεν μας αρκεί σε καμία περίπτωση. Την σήμερον ημέρα υπάρχουν εθνικές ομάδες καλύτερες από εμάς, όπως η Βραζιλία, η Γερμανία, η Γαλλία και η Ισπανία».

– Για τον τρόπο παιχνιδιού του Χόρχε Σαμπαόλι: «Πιστεύω ότι για να βελτιωθούμε, έχουμε τον απαραίτητο χρόνο σε αυτά τα παιχνίδια και πριν από το Μουντιάλ, ότι θα έχουμε έναν μήνα και θα τα αφήσουμε όλα ξεκάθαρα για το ξεκίνημα. Είχαμε καλά ματς και καλές στιγμές με τον Σαμπαόλι. Δεν είχαμε και πολλά παιχνίδια μέχρι τώρα μαζί του. Συνδυάστηκε επίσης με την πίεση και την ανάγκη για τη νίκη. Δεν είναι εύκολο να παίξεις αυτές τις στιγμές, με πολλά νέα παιδιά, πολλά παιδιά που δεν είναι συνηθισμένα να περνούν από αυτές τις στιγμές στην εθνική ομάδα. Και αυτό σε κάνει να παίζεις με άλλον τρόπο».

– Για την κριτική στην Εθνική Αργεντινής: «Περιμένουν αυτή η γενιά να φύγει γιατί έχει πολλά χρόνια χωρίς να κερδίσει κάτι και αυτοί που ασκούν κριτική, κουράστηκαν να βλέπουν συνεχώς τα ίδια πρόσωπα. Αν δεν τα πάμε καλά, πρέπει να εξαφανιστούμε όλοι από την εθνική ομάδα. Θα είναι πολύ δύσκολο να συνεχίσουν κάποιοι γιατί είναι ήδη πολλά χρόνια που είμαστε εδώ».

– Για τις υπερβολικές κριτικές: «Οι κριτικές ξεπέρασαν το φυσιολογικό και μπήκαν στα μη ποδοσφαιρικά. Η πικρία που νιώθαμε ήταν γιατί ξέρουμε τι μας περιμένει αν δεν πάνε καλά τα πράγματα. Ο κόσμος θέλει αποτελέσματα και αν δεν έρθουν αυτά, ζητάει νέα πρόσωπα. Εμείς το νιώθουμε έτσι».

– Για τους χαμένους τελικούς: «Δεν ξαναείδα τους τελικούς. Αξίζαμε να τους κερδίσουμε, γιατί χωρίς να παίξουμε καλά, είχαμε τις πιο καθαρές ευκαιρίες, τόσο στο Μουντιάλ, όσο και στο Κόπα Αμέρικα. Θα έπρεπε να τα ξαναδώ για να δω τι κάναμε λάθος για να μην τους κερδίσουμε. Εν ψυχρώ σκέφτομαι ότι αξίζαμε να είχαμε κερδίσει τουλάχιστον τους δύο».

– Για την πιθανότητα επιστροφής του στην Αργεντινή: «Πολλές φορές έχω πει ότι το όνειρό μου είναι να παίξω στη Νιούελς Ολντ Μπόις, αλλά δεν ξέρω τι θα συμβεί και μέρος της αμφιβολίας έχει να κάνει με την κατάσταση της χώρας. Έχω μια οικογένεια και σήμερα είναι πρώτα τα παιδιά και μετά εγώ. Θέλω να μεγαλώσουν ήρεμα, μπορώντας να απολαύσουν την ζωή με ασφάλεια. Είναι πολύ άσχημο να βλέπεις πράγματα που συμβαίνουν στην Αργεντινή, να βγαίνεις στον δρόμο και επειδή θέλουν να σε κλέψουν, να φτάνουν στο σημείο να σε σκοτώσουν».

– Για τους γιους του: «Στον Τιάγκο αρέσουν τα αυτοκίνητα, οι μηχανές, του αρέσει το ποδόσφαιρο, αλλά μέχρι εκεί… Παίζει λιγάκι και βαριέται. Ο Ματέο είναι τρομερός, μορφή. Είναι πολύ διαφορετικοί. Ο Τιάγκο είναι ένα φαινόμενο, πιο καλό και το άλλο είναι το ακριβώς αντίθετο, είναι ένας πουτ… γιος. Είναι όμορφο να βλέπεις το διαφορετικοί που είναι ο ένας με τον άλλο».

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.