Το τελευταίο μάθημα του Αντρές Ινιέστα

Άρθρο του Χαβιέρ Ορτούνιο στην εφημερίδα «Sport» της Βαρκελώνης

Ο τελικός του Κυπέλλου μας επέτρεψε να δούμε μια Μπάρσα που μας έλειψε πολύ κόντρα στην Ρόμα. Μια ομάδα που μπήκε από την αρχή για να κυνηγήσει το ματς, χωρίς κανέναν συντηρητισμό, μια ομάδα που δεν σταμάτησε να πιέζει, να επιβάλει τον νόμο της, να επιτίθεται και να βάζει ταχύτητα και μαγεία στον αγωνιστικό χώρο.

Αλλά αυτό που δεν μπορεί να σκεπάσει η θλίψη για τον αποκλεισμό του Τσάμπιονς Λιγκ είναι ο αγώνας που ζωγράφισε ο Αντρές Ινιέστα στο «Γουάντα Μετροπολιτάνο».

Ο αρχηγός της Μπάρσα έχει το ποδόσφαιρό του άθικτο και, παρ’ ότι σύντομα θα ανακοινώσει την αποχώρησή του με προορισμό το κινεζικό ποδόσφαιρο, ο μέσος από το Αλμπαθέτε κίνησε την ομάδα όπως μόνο εκείνος ξέρει.

Ο Αντρές ζωγράφισε σχεδόν 90 λεπτά απόλυτης μαγείας και απόλυτου ποδοσφαίρου ώστε κάποιος στον σύλλογο να το καταγράψει και να μην επιλέξει ποτέ να φέρει έναν ποδοσφαιριστή στον σύλλογο που δεν θα είναι ικανός να παίξει έτσι.

Ο μαέστρος Ινιέστα παρέδωσε ένα μαγικό μάθημα: Κατανόησης των συμπαικτών του, δημιουργικότητας και είχε ακόμα και την πολυτέλεια να στείλει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, σχεδόν μιμούμενος ένα «Ινιεστάθο».

Τα δάκρυα στα μάτια του όταν έγινε αλλαγή τα λένε όλα, ξεκίνησε έναν δρόμο, νωρίς για τα γούστα μας, αλλά κάποιες φορές οι ιδιοφυΐες παίρνουν αποφάσεις ιδιοφυιών. Ένας αγώνας για να τοποθετηθεί στην είσοδο της Μασία ώστε οποιοσδήποτε παίκτης που θέλει να φορέσει το έμβλημα της Μπάρσα στην πρώτη ομάδα, να το έχει ως σημείο αναφοράς.

Θα μας λείψει, στο ποδόσφαιρο θα λείψει.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.