Μέλη της Μπάρσα «έκλεψαν» 1,5 εκατ. ευρώ από τον σύλλογο!

Η Μπάρσα αποκάλυψε την εξάρθρωση του μεγαλύτερου δικτύου «μαύρης αγοράς»

Η Μπάρσα θα μπορούσε να έχει επιπλέον έσοδα 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, μόνο από το «Clasico». Όμως μέλη της αποφάσισαν να της τα στερήσουν με τον σύλλογο να τους αποκλείει την είσοδο στο «Καμπ Νόου» και να τους ανοίγει πειθαρχικό φάκελο.

Κάθε φορά που Μπάρσα και Ρεάλ Μαδρίτης τίθενται αντιμέτωπες στο «Clasico», στο γήπεδο δεν πέφτει… καρφίτσα, είτε αυτό διεξάγεται στο «Καμπ Νόου», είτε στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Λογικό, αφού άνθρωποι από όλο τον κόσμο θα «σκότωναν» για να βρουν ένα εισιτήριο, ώστε να το παρακολουθήσουν από κοντά.

Την Κυριακή 6 του μηνός, οι Καταλανοί αντιμετώπισαν τους Μαδριλένους στο σπίτι τους και το sold out ήταν δεδομένο. Ωστόσο, κάποια φίλαθλα μέλη της ομάδας και συγκεκριμένα 2.823 άτομα προτίμησαν να μη παραβρεθούν στο στάδιο, δίνοντας το «μαγικό χαρτάκι» σε τρίτους, με τη προϋπόθεση ότι θα έπαιρναν πίσω το χρηματικό αντίτιμο που ήδη είχαν ξοδέψει.

Αντί, όμως, να επιλέξουν να τα επιστρέψουν στον σύλλογο, με σκοπό να τα προωθήσει αργότερα αυτός σε άλλους, τα εισιτήρια κατέληξαν στη μαύρη αγορά. Αυτά από εκεί πωλήθηκαν σε τουρίστες στην τιμή των 500 ευρώ το καθένα και το έλλειμμα για τη Μπάρσα υπολογίζεται στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Η διοίκηση εντόπισε τους προκατόχους των εισιτηρίων και αποφάσισε να τους τιμωρήσει, απαγορεύοντάς τους προσωρινά την είσοδο στο «Καμπ Νόου», ενώ μία πειθαρχική επιτροπή έχει ξεκινήσει έρευνα για να βρει αυτούς που «έκλεψαν» τα χρήματα. Λογικό, αφού το κλαμπ θα είχε επωμιστεί στο τέλος το χρηματικό κέρδος.

«Μιλάμε για μια περίπτωση μαζική, οργανωμένη και πολύ εξελιγμένη» ανέφερε σχετικά ο εκπρόσωπος του συλλόγου, Τζουσέπ Βίβες, για ένα δίκτυο που φρόντιζε να προμηθεύεται ένα επίσημο και νόμιμο εισιτήριο διαρκείας (προμηθευμένο από μέλος) και, με τα στοιχεία αυτού του εισιτηρίου, τύπωνε με υψηλό βαθμό εξέλιξης ένα πλαστογραφημένο εισιτήριο.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.