Οι λόγοι που προσλήφθηκε ο Αμπιντάλ

Η διοίκηση της Μπάρσα θέλει να έχει έναν ισχυρό συνδετικό κρίκο ανάμεσα σε αυτήν και την ομάδα

Ο Ερίκ Αμπιντάλ θα είναι ο νέος τεχνικός γραμματέας των «Μπλαουγκράνα» από την 1η Ιουλίου, αντικαθιστώντας τον Ρομπέρτ Φερνάντεθ. Αναμφίβολα, η συγκεκριμένη επιλογή από τη διοίκηση της Μπάρσα προκάλεσε έκπληξη, ωστόσο φαίνεται πως υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που επιλέχθηκε ο Γάλλος παλαίμαχος άσος.

Κατά κύριο λόγο, ο Ερίκ Αμπιντάλ έρχεται για να δώσει λύση στην έλλειψη επικοινωνίας που υπάρχει ανάμεσα στη διοίκηση και την ομάδα. Είναι εμφανές πως είναι πολύ λίγοι οι δεσμοί που ενώνουν τις δύο πλευρές, με αποκορύφωμα το γεγονός πως δεν υπάρχουν στελέχη της διοίκησης στα αποδυτήρια.

Ο τζένεραλ μάνατζερ, Πεπ Σεγούρα, είναι αποδιοπομπαίος τράγος, αφού πληρώνει το γεγονός ότι στην πρώτη του εμφάνιση τόνισε πως ένα γκολ που είχε δεχθεί η ομάδα ήταν υπαιτιότητα του Ζεράρ Πικέ. Επομένως, ο Ερίκ Αμπιντάλ θα προσπαθήσει να γεφυρώσει το χάσμα που υπάρχει, δεδομένου του ότι αποτελεί ένα πρόσωπο καθολικής αναγνώρισης από τα αποδυτήρια.

Ο συνδετικός κρίκος ενισχύεται ακόμα περισσότερο, λαμβάνοντας υπόψιν ότι είναι Γάλλος και υπάρχουν άλλοι τρεις συμπατριώτες του στο υπάρχον ρόστερ (Ουσμάν Ντεμπελέ, Λούκα Ντιν, Σαμουέλ Ουμτιτί) που μπορεί να γίνουν πέντε, εφόσον αποκτηθούν οι Κλεμάν Λενγκλέ και Αντουάν Γκριεζμάν.

Ένας ακόμα λόγος που η Μπάρσα προχώρησε στην πρόσληψη του «Άμπι» είναι οι εξαιρετικές σχέσεις που διατηρεί με τον Λιονέλ Μέσι, ενώ ο Τζουσέπ Μαρία Μπαρτομέου φαίνεται πως δεν νοιάζεται ιδιαίτερα για το ότι ο Γάλλος ήταν υπέρμαχος του Τζουάν Λαπόρτα στις προεδρικές εκλογές του 2015.

Ο Ερίκ Αμπιντάλ, ο οποίος αγωνίστηκε στην ομάδα από το 2007 έως το 2013, θα παρουσιαστεί επίσημα τη Δευτέρα (18/06).

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.