Ναι, ήταν κόκκινη του Μπέιλ! (video)

Η περιβόητη φάση του Ουαλού άσου με τον Σαμουέλ Ουμτιτί στο πρόσφατο «Clasico» ήταν το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα των οδηγιών που δόθηκαν στις 32 ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας που θα ξεκινήσει την Πέμπτη (14/06), η FIFA ενημέρωσε όλες τις ομάδες που θα λάβουν μέρος τα κριτήρια, με τα οποία θα σφυρίζονται τα φάουλ και θα δίνονται οι κάρτες. Άξιο αναφοράς το γεγονός ότι ως ορισμός της κόκκινης κάρτας χρησιμοποιήθηκε το τάκλιν του Γκάρεθ Μπέιλ στον Σαμουέλ Ουμτιτί στο «Clasico» του περασμένου Μαΐου, όπου ο Ουαλός παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης δεν είχε αντικρίσει ούτε καν την κίτρινη (!!!) κάρτα.

Οι υπεύθυνοι της διαιτησίας μαζί με τους διαιτητές που θα σφυρίξουν στα γήπεδα της Ρωσίας παρουσίασαν στις 32 ομάδες φάσεις, με τις οποίες επισήμαναν ποια θα είναι η γραμμή που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα στην κορυφαία γιορτή του ποδοσφαίρου.

Ο Μάσιμο Μπουσάκα, πρώην διαιτητής και νυν επικεφαλής διαιτησίας της FIFA, παρουσίασε εικόνες και βίντεο που σχετίζονταν με την υπόδειξη καρτών και τον καταλογισμό πέναλτι και οφσάιντ. Το πιο αξιοπρόσεκτο ήταν ο ορισμός της κόκκινης κάρτας, όπου χρησιμοποιήθηκε η φάση του Γκάρεθ Μπέιλ με τον Σαμουέλ Ουμτιτί.

«Θέλουμε να είμαστε πολύ ξεκάθαροι, όταν παρουσιάζουμε τα παραδείγματα. Αυτό ήταν πεντακάθαρη κόκκινη κάρτα, χωρίς δεύτερη κουβέντα» ήταν τα λόγια του 49χρονου Ελβετού, εκθέτοντας με αυτόν τον τρόπο τον Αλεχάντρο Χοσέ Ερνάντεθ Ερνάντεθ που είχε διευθύνει το επίμαχο «Clasico» και δεν είχε τιμωρήσει τον Ουαλό.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.