Σέρτζι, πολλή δύναμη!

Η μητέρα του Σέρτζι Ρομπέρτο πάσχει από Αμυοτροφική Πλευρική Σκλήρυνση (ALS)

Η ασθένεια δεν κάνει διακρίσεις μεταξύ πλούσιων και φτωχών, επώνυμων και ανώνυμων. Ο Σέρτζι Ρομπέρτο συγκλόνισε, αποκαλύπτοντας ότι η μητέρα του, Μαρία Ρόσα Καρνιθέρ, πάσχει από Αμυοτροφική Πλευρική Σκλήρυνση (ALS), μια δυστυχώς ανίατη ασθένεια.

H Αμυοτροφική Πλευρική Σκλήρυνση είναι γνωστή και ως νόσος του κινητικού νευρώνα και πρόκειται για εκφυλιστική διαταραχή του νευρικού συστήματος. Η νόσος χαρακτηρίζεται από σπαστικότητα, δεσμιδώσεις και προοδευτική μυϊκή αδυναμία.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα δυσκολία στην ομιλία, κατάποση και εν τέλει διακοπή της αναπνοής. Τα αίτιά της δεν είναι γνωστά στο 90% με 95% των περιπτώσεων, ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις είναι κληρονομική. Δεν υπάρχει γνωστή θεραπεία για τη νόσο.

«Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αμυοτροφικής Πλευρικής Σκλήρυνσης και θα ήθελα να μοιραστώ αυτή την φωτογραφία, στην οποία είμαι μαζί με τη μητέρα μου. Είναι η καλύτερη μητέρα του κόσμου και η μεγαλύτερη αγωνίστρια. Την αγαπώ πολύ. Θα ήθελα να στείλω τη συμπαράστασή μου σε όλους τους ανθρώπους που δίνουν μάχη με την ίδια ασθένεια και ας ελπίσουμε να βρεθεί μια θεραπεία», έγραψε στο Twitter του ο Σέρτζι Ρομπέρτο, αποκαλύπτοντας το δράμα που ζει η οικογένειά του. Σέρτζι, πολλή δύναμη στην μητέρα του και στην οικογένεια σου…

1 Σχόλιο

    • θα φαω την σοκολατα σου αν διαβασεις το ονομα μου on 24 Ιουνίου 2018 at 1:14 ΜΜ
    • Απάντηση

    διαμαντακι ο Σέρτζι και πολυ καλο παιδι και πολυ καλος παιχτης

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.