Παγκόσμιο ρεκόρ εσόδων: 914 εκατομμύρια ευρώ!

Η Μπάρσα γράφει ιστορία ως προς τα έσοδα, αν και τα καθαρά κέρδη είναι μόλις 13 εκατομμύρια ευρώ

Η Μπάρσα «πουλάει» πολύ. Και, χάρη στην μεταγραφή – ρεκόρ του Νεϊμάρ (222 εκατομμύρια ευρώ), έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ εσόδων ενός ποδοσφαιρικού συλλόγου, τα οποία έφτασαν συνολικά στα… 914 εκατομμύρια ευρώ!

Η παραχώρηση του «Νέι» στην Παρί Σεν Ζερμέν κάνει την μεγάλη διαφορά, σε σχέση με την περυσινή σεζόν (2016-17), όπου τα έσοδα των «Μπλαουγκράνα» ήταν 708 εκατομμύρια ευρώ.

Παρά τα τεράστια έσοδα, τα καθαρά κέρδη του συλλόγου, μετά και τον υπολογισμό των φόρων, είναι 13 εκατομμύρια ευρώ, αφού αντίστοιχα τα έξοδα αυξάνονται διαρκώς και φέτος έφτασαν στα 882 εκατομμύρια.

Από το 2010 και με εξαίρεση το 2011, ύστερα από την μετακίνηση του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, η Μπάρσα πάντα έκλεισε με θετικό πρόσημο τους ετήσιους λογαριασμούς της, έστω και αν αυτό δεν την βοηθάει ουσιαστικά να περιορίσει σημαντικά τα διαχρονικά χρέη της.

Το στρατηγικό σχέδιο του συλλόγου έχει στόχο, το 2021, τα έσοδα να ξεπερνούν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ, στόχος που δεν απέχει πολύ από την πραγματοποίησή του…

1 Σχόλιο

  1. με τοσα εσοδα η διοικηση θα επρεπε να κινηθει για την αποκτηση ενοσ μεγαλου ονοματοσ πχ αζαρ και να γινει η κορυφαια ομαδα τησ ευρψπησ κατακτωντασ ο cl

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.