Τι σκέφτεται ο Μέσι;

Άρθρο του Γιουίς Μασκαρό στην εφημερίδα «Sport» της Βαρκελώνης

Είναι πολύ δύσκολο (για να μην πούμε αδύνατο) να γνωρίζουμε τι σκέφτονται οι ιδιοφυίες. Ποια είναι τα συναισθήματά τους. Οι αμφιβολίες τους. Οι φόβοι τους. Πως λειτουργούν τα μυαλά τους για να τους μετατρέψουν σε πλάσματα τόσο ξεχωριστά. Φανταστικά. Μοναδικά. Ο Μέσι είναι ένα από αυτά.

Ο «Μπλαουγκράνα» αστέρας είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία, κάτοχος ενός ταλέντο που τον έκανε έναν μάγο της μπάλας. Η Μπάρσα ήταν το ιδανικό περιβάλλον ώστε ο Αργεντινός να μπορέσει να εξελίξει την ιδιοφυία του.

Και το αποτέλεσμα ήταν οι συλλογικοί τίτλοι (32, μέχρι τώρα) και οι ατομικοί (πέντε «Χρυσές Μπάλες»). Και, βεβαίως, ο παγκόσμιος θαυμασμός για αυτό που ο Λέο είναι ικανός να κάνει σε έναν αγωνιστικό χώρο.

Και σε αυτό το «Μπλαουγκράνα» περιβάλλον, ο Μέσι ένιωσε άνετος για να αναπτύξει όλες τις αρετές του. Και με την συμπαράσταση συμπαικτών που τον στήριξαν σε αναζήτηση της τελειότητας. Καμία σχέση με αυτό που συνέβη στην εθνική ομάδα: Το Μουντιάλ της Ρωσίας ήταν η τελευταία του απογοήτευση.

Και επειδή δεν ξέρουμε τι σκέφτεται, τι νιώθει ο Μέσι, δεν ξέρουμε πως θα τον επηρεάσει η αποτυχία της Αργεντινής. Αν και από σήμερα (12/08) θα έχουμε μια αμυδρή ιδέα. Το Σούπερ Καπ Ισπανίας, ο πρώτος τίτλος της σεζόν, θα είναι ένα καλό σκηνικό για να μετρήσουμε την ψυχολογική κατάσταση της ιδιοφυίας μας.

Θα παραμένει ενθουσιασμένος; Θα διατηρήσει την ανταγωνιστικότητα; Του αρέσουν οι μεταγραφές; Είμαι πεπεισμένος ότι όλες αυτές οι ερωτήσεις θα έχουν μια θετική απάντηση. Στο γήπεδο, όπως πάντα. Γιατί εκεί είναι που μιλάει ο Μέσι. Ο Μότσαρτ συνέθετε. Ο Πικάσο ζωγράφιζε. Ο Λεονάρντο ντα Βίντσε εφεύρισκε. Και ο Λέο παίζει ποδόσφαιρο. Γιατί είναι μια ιδιοφυία. Όπως ήταν και οι άλλοι.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.